miercuri 28 februarie 2024

Ion Iliescu va rămâne fără certificatul de Revoluționar

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul președinte al României Ion Iliescu va rămâne fără certificatul de revoluționar. La cererea Asociației 21 Decembrie 1989, Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a decis să îi retragă titlul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, potrivit TVR.

Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost depusă o solicitare din partea Asociației 21 Decembrie 1989 și au fost verificate documentele și s-a constatat că Ion Iliescu nu a întrunit condițiile pentru a acest certificat.

Odată cu pierderea acestui certificat, se pierd și anumite drepturi conferite prin lege, cum ar fi: prioritate la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de stat, acces gratuit la tratament şi consultaţii în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale, medicamente gratuite, acces gratuit la sanatorii şi baze de tratament aparţinând Ministerului Sănătăţii.

Este așteptată o reacție a lui Ion Iliescu și rămâne de văzut facă fostul șef al statului va ataca în instanță această decizie.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro