Directorul general la Conversmin SA, un traseist politic!

Iustin Ioan Talpoș, fost profesor la Școala gimnazială „Lucian Blaga” din Baia Mare, candidat la primăria municipiului în 2016 din partea PMP, a ajuns în același an senator, după minunea care s-a petrecut atunci la redistribuirea voturilor.

După un timp, acesta a găsit de cuviință să plece la PSD, unde, din câte s-a spus, Gabriel Zetea i-a promis că îl face inspector general al învățământului maramureșean, lucru care nu s-a mai intamplat dupa ce  Gabriel Zetea i-ar fi spus că nu își va respecta promisiunea, că nu vrea să se facă de râs.

Acest lucru nu l-a descurajat pe domnul Talpos, așa că a plecat în tabăra generalului Oprea, care l-a înrolat imediat și l-a făcut prim-vicepreședinte al UNPR. Și-a dat seama că si de aici nu-i va ieși nimic, după ce nu va mai fi senator, așa că a început discuțiile cu liberalii ui Orban, aflați atunci într-o campanie agresivă de racolare a parlamentarilor. Iustin și-a dat demisia din UNPR și a început să voteze alături de liberali, inclusiv celebrele moțiuni de cenzură cu care s-a confruntat PSD și care l-au scos de la guvernare.

Zilele trecute, absolventul institutului de trei ani din Suceava, specialitatea geografie-istorie, a ajuns să fie numit director general al Conversmin SA, societate cu capital integral de stat, cu obiect principal de activitate închiderea și conservarea perimetrelor miniere. Societatea când se ocupa de problemele mineritului, avea bugete anuale astronomice pentru ca să execute câteva lucrări pe ici colo, unele de mântuială, dar și să transfere mare parte din sume în conturile partidelor aflate la guvernare, fiind una din sursele principale de venituri ilegale pentru politicieni.

Talpoș și-a intrat în pâine la mijlocul lunii ianuarie a acestui an în urma unei decizii al Consiliului de Administrație, pentru o perioadă de patru ani. Misiunea acestuia nu-i deloc ușoară. Dacă va rămâne în post, îl așteaptă mari încercări de toate felurile și vom vedea pe parcurs dacă se va descurca.

Comentează pe FACEBOOK