Dosar penal dacă strănuți și nu ai mască

Dosar penal dacă strănuți și nu ai mască

Marcel Vela vine cu noi explicații, după ce i-a îndemnat pe oameni să sune la 112 dacă văd pe cineva strănutând, fără să poarte mască. El a făcut această declarație ca urmare a restricțiilor impuse din 15 mai, pe fodul răspândirii Covid-19.

Ministrul de Interne spune, marți, că nu chiar toți cei care călătoresc cu metroul fără a purta mască se vor alege cu dosare penale. Vela afirmă că vor fi anchetați cei care fac gesturi de natură a zădărnici combaterea bolilor.

De altfel, acesta precizează că vor fi forțe de ordine la fiecare gurăd metrou. Oamenii vor fi controlați, iar cei fără mască practic nu vor putea intra.

La gurile de metrou se vor verifica toţi pasagerii să aibă mască. Dacă, în vagon, unul dintre indivizii care vrea să facă rău îşi dă masca jos intenţionat şi infectează. Era discuţia despre un infectat care intră în metrou şi îşi dă jos masca. Nu e un răspuns general pentru toţi care nu au mască să aibă dosare penale. Penal e când intenţionat cineva bolnav intră la metrou cu mască, iar în vagon şi-o dă jos şi strănută intenţionat”, a precizat ministrul la Digi24.

În cazul persoanelor asimptomatice, Vela afirmă că nu sunt o problemă dacă poartă mascăa de protecție.

Dacă are mască şi strpănută nu se întâmplă nimic. Dacă a intrat la metrou se presupune că avea mască pentru că la intrare este verificat”, spune el.

 

Comentează pe FACEBOOK