miercuri 29 noiembrie 2023

Doza 3 a vaccinului Moderna, înjumătățită

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Doza 3 (booster) de la Moderna se va face și în România cu o cantitate înjumătățită de ser. Șeful Comitetului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că decizia s-a luat după recomandarea EMA.

„O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul CNCAV și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi24.

Doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme.

În România, potrivat datelor oficiale de luni, s-au vaccinat complet cu Moderna 369.067 de persoane. Doza 3 au făcut-o deja 37.744.
Până acum, în România, cu doza 3 (booster) au fost vaccinate peste 731.000 de persoane, care aveau schemă completă cu toate vaccinurile disponibile.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro