luni 17 iunie 2024

Drulă spune despre Cîțu că este ”mincinos”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a reacționat după ce Florin Cîțu declarase că Ministerul Transporturilor a demarat articolul de lege prin care România vrea să permită interceptarea mesajelor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal.

Drulă suține că instituția pe care a condus-o nu a avut nicio legătură cu acest proiect.

“Afirmaţiile fostului premier Cîţu sunt mincinoase, aşa cum ne-a obişnuit. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în mandatul lui Cătălin Drulă nu are nicio legătură cu vreo paternitate asupra articolului de lege care a suscitat dezbatere în spaţiul public.

De altfel, în dosarul acestui proiect de lege, care se poate consulta la https://tiny.cc/CodulComunicatiilor, se poate vedea în expunerea de motive că iniţiatorii proiectului de lege sunt ministrul interimar al Comunicaţiilor, Barna Tanczos, preşedintele ANCOM, Vlad Ştefan Stoica, iar avizatori membrii Guvernului Cîţu, după ieşirea USR de la guvernare”.

Aceste declarații vin și după ce Florin Cîţu, declarase că a primit toate avizele, inclusiv de la CSAT privind proiectul legat de comunicaţiile electronice.

“Pentru mine era important să avem avizul CSAT şi să avem toată procedura legală respectată. Rolul Parlamentului este de a se asigura că este un proiect constituţional şi respectă legislaţia în vigoare”, a spus Cîţu.

Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut, vineri, senatorilor să nu voteze proiectul de lege care ar permite interceptarea conversaţiilor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal.

“Alianţa pentru Unirea Românilor, singurul partid care a votat împotriva interceptării conversaţiilor de pe Whatsapp, Telegram şi Signal, cere senatorilor să nu voteze proiectul de lege promovat de Florin Cîţu”, se arată într-un comunicat de presă al AUR.

Marţi, proiectul de lege a fost adoptat cu 256 de voturi “pentru”, 34 ”împotrivă” şi şapte abţineri, de Camera Deputaţilor. Proiectul va merge la Senat, care este for decizional.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro