duminică 26 mai 2024

După 14 ani de chinuri, Pasajul Domnești, dat în folosință

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pasajul suprateran de la Domnești de pe centura Capitalei, unde lucrările au fost reluate în vara lui 2020, va fi inaugurat vineri, 11 noiembrie 2022, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Este un moment aşteptat de ani de zile, atât de cei care locuiesc în zonă, cât şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Prin deschiderea circulaţiei pe acest pasaj, este eliminat un punct de blocaj care, mulţi ani, a provocat disconfortul celor din trafic din cauza intersectării la nivel a Centurii Bucureşti. După deschiderea circulaţiei inclusiv pe pasajele Berceni şi Olteniţa, ambuteiajele din traficul rutier în zona de sud a Bucureştiului vor fi eliminat”, a notat ministrul Transporturilor.

„Statul se chinuie încă din 2008 să modernizeze drumeagul de sud al Capitalei. După 4 ani de bâlbe, la începutul lui 2012 s-au semnat 3 contracte de lărgire la 4 benzi cu termen finalizare 24 de luni. Abia dacă s-a deranjat puțin iarba în teren că în toamna lui 2012 domnu’ Ponta, ăla cu marile proiecte, dacă-l mai știți, a tăiat la rectificarea bugetară 81% din banii alocați”, amintește API, potrivit Hotnews.

Apoi, în vara lui 2014 CNAIR reziliază contractele și anunța că va relicita lucrările pe fonduri europene, în loc de fonduri de la buget.

icitația a fost lansată în martie 2015 și atribuită de CNAIR abia în mai 2017 constructorului Straco. Conform contractului, giratoriul suspendat de la Domnești ar fi trebuit să fie gata în august 2019. „Dar în decembrie 2019 (ați citit bine) se mișca doar o mică porțiune a șantierului, peisajul fiind unul dezolant, cu 2-3 muncitori meșterind obosiți la 3 pile pentru că nu erau gara exproprierile”, spune Pro Infrastructura.

Într-un final, în data de 11 noiembrie 2022, Pasajul Domnești a fost dat în folosință.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro