luni 22 aprilie 2024

Durata anului școlar va crește începând cu 2022

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a propus ca din toamna anului 2022 anul  şcolar să fie mai lung. El a explicat că a făcut această propunere chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată, transmite News.ro.

„Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”.

Daniel Funeriu, fostul ministru al al Educaţiei, afirmase că, pentru următoarea perioadă, durata vacanţei de vară ar trebui redusă la o lună. Actualul ministru al Educaţiei a răspuns că „vacanţă de vară mai scurtă, asta înseamnă perioadă de cursuri mai lungă”, dar a arătat că „este nevoie de acest lucru”.  Propunerile pentru extinderea perioadei de cursuri din anul şcolar următor, care începe în toamnă, „acestea nu au fost acceptate”, invocându-se că este nevoie de predictibilitate.

„Nu ştiu şi nu vreau să vă răspund acum (cu privire la ipoteza unei vacanţe de vară de o lună, – n.r.). Nu mă antepronunţ, dar cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”, afirmă ministrul.

Conform ministrului, perioada anului şcolar durează, în România, 34 de săptămâni. Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro