joi 22 februarie 2024

Despre Justiție și prosteală

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

De 30 de ani, ștafeta puterii politice se dă  între partide, printr-o prosteală națională.  Una care excede chiar și granițelor mioritice de ceva vreme, de când fenomenul Diaspora a explodat.  Radiografia e simplă: cei care nu sunt la putere îi înfierează cu mânie pe cei de la butoane, îi pun la zid, îi ocărăsc și promit că ei vor face tot ce n-au putut guvernanții incapabili să realizeze. Poporul debusolat îi crede, îi investește cu încredere și rămâne fraierit încă 4 ani. Este un fenomen de-o ciclicitate și precizie înfiorătoare,  exact ca a unui ceas elvețian.
De ce am băgat în povestea asta și Justiția, mă veți întreba. Ei bine, fiindcă eu cred că în justiție se vede cel mai bine prosteala. Sau manipularea, dacă vreți să-i spunem așa. De ce au ieșit în stradă acum câțiva ani, sute de mii de români?! Fiindcă voiau unii să faulteze justiția cu celebra lor Ordonanță 13. De ce ne țin europenii pe tușă de ani buni, în povestea MCV-ului? Fiindcă ne acuză că nu am pus ordine în justiție..  Ce au promis liberalii și USR-istii, cât erau în opoziție și îi acuzau pe Dragnea, Iordache, Nicolicea  că masacrează justiția? Că vor face reformă adevărata în acest domeniu..
La un an și jumătate de când s-a schimbat puterea politică, avem dovada clară că totul era o mare minciună. Prosteală, cum îi spun eu. Hai să și explicăm:
– După ce au dat-o jos pe Vasilica Dăncilă,  liberalii au pus la justiție un personaj lăudat nevoie mare. Ministrul Cătălin Predoiu s-a dovedit în mandatul său la fel de util ca un ficus într-un birou! N-a făcut o lege, n-a corectat nimic. Pe perioada ministeriatului avea o placă ieftină folosită drept colac de salvare: ” Avem gata pachetul de legi, am pus totul la cale, dar nu îl putem trece fiindcă Ciuma Roșie are majoritatea în Parlament..”. Dacă ne luam după Predoiu,  ai fi zis că a doua zi după alegerile parlamentare se va implementa și reforma în justiție.
Au trecut alegerile, s-a făcut majoritatea mult dorită,  Predoiu n-a mai prins ministru și a dispărut ca magaru-n ceață.  La fel și proiectele sale. Prosteală pe față!
Hai să vedem ce a urmat: a venit în locul său USR-istul Stelian Ion. Alt pom lăudat..Venea fix din partidul ălora care zbieraseră „Jos labele de pe Justiție!”, deci ai fi zis că rupe munții. Dar i-a rupt de n-a mai putut. Pe lângă că n-a făcut nimic de când a venit, Stelian Ion a reușit cu succes și să ascundă mizeria sub preș. Mult hulita Secție Specială e la locul ei. N-au desființat-o, n-au pregătit nimic în loc și ne explică cum foarte probabil anchetarea magistraților va fi repusă în parohia DNA-ului. Pe bune?! Adică exact la ăia care au mai avut-o, când lucrurile mergeau prost și când legea o făcea unul precum Portocală sau colegii lui de la Oradea. Ce-ar fi sa spunem un Nu, mulțumim?!
În fine, n-aș vrea sa sărim peste un episod pe care Stelian Ion și alții ca el l-ar vrea îngropat adânc: sentința britanică a omului de afaceri Puiu Popoviciu. Presa din Regat încă mai relatează îngrozită despre acel verdict și despre constatările magistraților de rang înalt ce s-au ocupat de el. Oamenii de acolo au scris negru pe alb nu doar că nu îl extrădează pe Popoviciu, ci și că cei care l-au anchetat au comis abuzuri și au fost corupți. Mai clar de atât nu se poate! Așa și?! Ce impact a avut decizia la noi?! L-am văzut o zi pe ministrul Justiție cu coada-ntre picioare, răspunzând fâstâcit la întrebările jurnaliștilor români și cam atât. De făcut ceva, nici gând! Hai să vă spun eu cum stă treaba: dosarele penale ale judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran sunt ținute la sertar de Secția Specială. Secție unde șef este procurorul Marin Nicolae, fix ăla care a instrumentat  dosarul lui Popoviciu. Iar judecător acolo a fost penalul nedovedit încă Bogdan Tudoran. Fix aceeași încrengatura înfierată de Londra..
Degeaba vorbim noi, de pomană se revoltă poporul. Astea sunt clanurile din Justiție. Din justiția noastră, aia strâmbă și tupeistă, care știe doar să țină coada sus și să-și ceară privilegii. Pe care privilegii le primește mereu de la aceeași clasă politică coruptă și temătoare să nu se pună rău cu cetățenii în robe.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro