luni 22 aprilie 2024

Medicii din Cluj, protest împotriva lui Mihăilă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Angajații Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca protestează împotriva ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, transmite Cluj24.ro. Medicii sunt nemulțumiți de faptul că institutul, singurul unde se fac operații de transplant de rinichi în Regiunea de Nord-Vest a României, riscă să fie desființat.

ICUTR se confruntă cu probleme financiare, iar fostul manager, Silviu Moga, a demisionat recent din funcție. În locul său a fost numit, în 24 iunie, Bogdan Stancu, care, o zi mai târziu, a cerut Ministerului Sănătății să fie revocat din funcție, invocând motive personale.

„Semnalul pe care îl avem noi este că institutul nostru va fi desființat. Se dorește preluarea și transformarea lui într-o secție a Spitalului Județean Cluj.

Doamna ministru trebuie să știe că în acel moment activitatea de transplant se va opri, iar pacienții care așteaptă pentru un transplant, sau cei care vin la control, din păcate va trebui să-i refuzăm”, a declarat fostul manager Silviu Moga.

Lui Mihăilă i s-a cerut demisia chiar și de către membri ai alianței din care face parte – USR-PLUS. Deputatul Emanuel Ungureanu, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie, a declaratș: ”Sunt foarte supărat pe Ministrul Sănătății și pe doamna ministru Ioana Mihăilă, în mod specific. În ciuda apelurilor repetate pe care le-am făcut la adresa ministerului, în calitate de deputat, conducerea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj a fost mințită constant de Casa Națională de Asigurări, care a promis conducerii instituției o finanțare suplimentară prin mărirea TCP (tarifului pe caz ponderat), lucru care nu s-a mai întâmplat. În plus am solicitat, fără succes, creșterea finanțării prin programul de transplant și introducerea secției ATI a Institutului în programul național AP ATI (Acțiuni prioritare ATI).

Din cauza acestui val de minciuni și angajamente ignorate, managerul Institutului de Transplant dr Silviu Moga și-a dat demisia”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro