miercuri 7 iunie 2023

E oficial: Sectorul 1 devine paradisul gunoaielor!

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Sectorul 1 al Capitalei devine oficial, începând de astăzi, paradisul gunoaielor. Războiul dintre primarul Clotilde Armand și compania de salubritate Romprest, cea care asigură curățenia aici, a ajuns la apogeu. Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat, în sensul în care compania Romprest a notificat oficial Consiliul Local că suspendă pe perioadă nedeterminată ridicarea deșeurilor din această unitate teritorială. „Decizia ne este impusă de blocarea totală, de către reprezentanții aleși, a negocierilor privind stingerea conflictelor contractuale, în contextul în care și ultimul demers al nostru de a soluționa amiabil problema, este tergiversat”, precizează notificarea Romprest.

În cele 6 pagini redactate de avocații Romprest, compania explică faptul că nicio întâlnire cu reprezentanții autorității, mai ales cele cu primarul Clotilde Armand, nu s-a soldat cu vreun rezultat. Ca atare, de pe data de 11 februarie se vor suspenda activitățile de salubrizare!

Vă reamintim că „războiul gunoaielor” a izbucnit imediat după alegerea ca primar a doamnei Clotilde Armand. Aceasta a refuzat să mai plătească vreo factură către firma de salubrizare, invocând că multe servicii descrise acolo sunt supraevaluate sau fictiv facturate. A urmat apoi un război al declarațiilor, în care primarul USR a dat de înțeles că firma Romprest ar fi una apropiată de către fostul edil, Daniel Tudorache. Paradoxal, însă, compania cu pricina a câștigat contractul respectiv în mandatul fostului primar liberal Andrei Chiliman. Liberalii sunt în momentul de față, cel puțin declarativ, aliații în consiliul Local ai USR.

La rândul lor, cei de la Romprest au limitat în repetate rânduri colectarea deșeurilor din sector, de la momentul în care nu au mai fost plătiți. Ceea ce a urmat, știți cu toții. Munții de gunoi au răsărit imediat în mai multe zone ale sectorului. De data aceasta, însă, prin notificarea de care vorbim, înțelegem că firma de curățenie va suspenda definitiv ridicarea gunoiului și va merge pe rezolvarea conflictului pe calea instanței.

De la momentul izbucnirii acestui război și până în prezent, primarul Armand nu a găsit nicio soluție de avarie pentru a ridica gunoaiele. Au existat doar acțiuni de voluntariat pentru strângerea acestuia, însă chiar și acestea au fost un eșec, neexistând un contract cu o groapă de gunoi. În aceste condiții, ceea ce vom vedea în sectorul 1, începând cu 11 februarie, ar putea fi demn de orașele din lumea a 3-a..

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro