vineri 14 iunie 2024

Educație de calitate-Deca introduce o nouă evaluare externă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi că introducerea unui cadru metodologic general de către Ministerul Educaţiei, pe baza propunerii făcute de ARACIS, va permite o mai uşoară implementare a politicii privind dimensiunea socială a învăţământului superior în universităţi.

Potrivit acestei declarații, introducerea unui nou tip de evaluare externă în România care permite instituțiilor de învățământ superior să-și creeze propriile standarde și indicatori de performanță este un pas „semnificativ” în asigurarea calității educației.

„Unul dintre principiile de bază ale asigurării calității este capacitatea de a se adapta la varietatea instituțiilor, programelor și studenților. Implementarea unui nou sistem de evaluare externă în România, care permite instituțiilor de învățământ superior să stabilească propriile lor standarde și indicatoare de performanță, este un pas important pentru asigurarea calității educației. Propunerea ARACIS pentru un cadru metodologic general va facilita punerea în aplicare a politicilor privind dimensiunea socială a învățământului superior la nivelul universităților. Educația de calitate și oportunitățile continue de învățare sunt vitale pentru formarea studenților responsabili care pot contribui la construirea unei lumi mai pașnice, incluzive și durabile” – acest mesaj a fost transmis de Deca prin intermediul Facebook-ului.

Deca
Ligia Deca Conferinta si noua evaluare

Marţi, Ministrul Educaţiei a fost prezent la ceremonia de deschidere a celui de-al XIV-lea Forum bienal organizat de Reţeaua Internaţională a Agenţiilor de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (INQAAHE), cu gazdă la Universitatea Politehnica din Bucureşti, prin intermediul ARACIS.

În cadrul acestui eveniment, ministrul a subliniat importanța parteneriatului dintre Ministerul Educației și ARACIS în asigurarea calității educației. De asemenea, s-a discutat despre impactul noii legi a învățământului superior asupra misiunii educaționale de a genera, certifica și transfera cunoștințe. Este esențial să avem un sistem educațional puternic pentru a ne pregăti tinerii pentru viitor și această lege joacă un rol important în atingerea acestui obiectiv.

Ligia Deca a subliniat importanța implicării în comunitate prin organizarea de activități comune care să aducă beneficii instituțiilor de învățământ superior și mediului social, economic și cultural.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro