Emil Boc îi convinge pe liberali să îl voteze pe Cîțu

Ludovic Orban s-a comparat cu Cristiano Ronaldo, dar Emil Boc le-a adus în discuție pe Angela Merkel, actual cancelar al Germaniei, și pe Margaret Thatcher, fost prim-ministru britanic. Acesta își dorește să îi convingă pe liberalii să îl susțină pe premierul Florin Cîțu pentru șefia partiului.

Într-un discurs susținut sâmbătă în alegerile pentru șefia PNL Sălaj, acesta a declarat:
„Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005. Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să aibă performanţă? Nu există. Robert (nr. Sighiartău) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie. V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă… mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel”.

Acesta a mai precizat că „fiecare om din partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut” şi trebuie să i se mulțumească pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi.

„Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”.

Pe 3 iulie de Ludovic Orban s-a comparat cu Cristiano Ronaldo la conferința de la Piatra Neamț.

„Îl știți pe Ronaldo, da? Ronaldo a jucat la Real Madrid. Cu Ronaldo, Real Madrid a câștigat trei Cupe Champions League. Real Madrid a decis să renunțe la Ronaldo. De când a renunțat la Ronaldo, nu a mai câștigat niciun Champions League și a avut probleme în campionatul intern”, a declarat Orban.

Florin Cîțu i-a transmis atunci că lucrurile în fotbal s-au schimbat și că trebuie „să înțeleagă toată lumea” că „nu se mai construiesc echipe în jurul unui singur jucător” și că echipa contează.

Comentează pe FACEBOOK