luni 8 august 2022
spot_img

Prinţul Harry şi Meghan Markle se pregătesc de botez

Must read

spot_img

Prinţul Harry şi Meghan Markle se pregătesc de botez. Se pare că evenimentul va avea loc la Palatul Windsor, în prezenţa reginei. Fiica ducilor de Sussex, Lilibet Diana, s-a născut pe 4 iunie 2021, conform Mediafax.

Deşi aceștia sunt stabiliţi în California, Statele Unite, nu vor să rupă complet legăturile cu Marea Britanie. Se pare că intenţiile cu privire la botez au fost clarificate în timpul vizitei pentru dezvelirea statuii închinate prinţesei Diana.

O sursa apropiată ducilor de Sussex a declarat pentru Eden Confidential că „Harry le-a mărturisit mai multor cunoscuţi că vor să o boteze pe Lili la Windsor, la fel ca pe fratele ei. Sunt de acord să aştepte până când circumstanţele vor permite acest lucru”.

Cu această ocazie, de la scandalul din ianuarie 2020, când cuplul a renunţat la atribuţiile regale, ar fi prima oară când Meghan Markle vizitează Marea Britanie

Linia succesiunii regale se va modifica, după naşterea lui Lilibet, iar fiica ducilor de Sussex va deveni a opta candidată la tronul Marii Britanii. Aceasta urmează după fratele ei, Archie, care este al şaptelea în linie pentru tron.

Prinţul Harry este al şaselea în linie pentru tron. Primul este tatăl său, prinţul Charles, fratele său William (al doilea), nepotul său George (al treilea), nepoata sa Charlotte (a patra), şi nepotul său Louis (al cincilea).

Deşi la 6 săptămâni de la naştere, Lilibet nu a primit încă locul cuvenit în linia succesorală, lista ar putea fi actualizată dacă religia aleasă nu va fi cea romano-catolică.

Meghan Markle a urmat un liceu catolic, dar a fost botezată şi acceptată în Biserica Anglicană printr-o ceremonie privată, organizată în 2018 la Capela Regală. Ceremonia a fost condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro