luni 26 februarie 2024

Emisiune CEC Bank: 162 mil euro de pe piețele internaționale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

“CEC Bank dovedește încă odată că este atractivă pentru investitorii instituționali, chiar și într-un context de piață marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât și din punct de vedere geopolitic. Pentru noi este o confirmare a faptului că strategia de transformare a băncii și rezultatele financiare solide obținute au ajutat la susținerea încrederii și interesului investitorilor. Suntem la un nivel foarte confortabil în ceea ce privește cerințele de capital, iar redeschiderea emisiunii deja existente de la începutul acestui an are și rolul de a îmbunătăți lichiditatea instrumentelor emise de bancă în piața secundară. În prioada următoare vom continua să ne concentrăm pe planurile noastre de dezvoltare, de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

Având în vedere succesul emisiunii de debut din februarie 2023 și interesul ridicat, manifestat de investitorii instituționali, CEC Bank a redeschis emisiunea din februarie ajungând la un volum total de 281,9 milioane EUR, tragerile cumulate în cadrul Programului EMTN ridicându-se acum la aproximativ 414 milioane EUR. Fondurile sunt destinate consolidării bazei de capital a CEC Bank, oferind un buffer confortabil pentru realizarea planurilor sale ambițioase în sprijinul pieței locale.
Obligațiunile denominate în EUR au fost emise conform Prospectului de bază al programului EMTN ce permite trageri în volum total 600 milioane EUR (aproximativ 3 miliarde lei), aprobat pe 21 decembrie 2022 de către Commission de Surveillance de Secteur Financiere (CSSF) Luxemburg, cu suplimentarile ulterioare.

 

Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București.
CEC Bank S.A. a mandatat Grupul Citi, Grupul Erste și Grupul Raiffeisen Bank International în calitate de Joint Bookrunners și Raiffeisen Bank România S.A. cu rolul de Co-Manager pentru emisiune. Casa de avocatură Dentons a asigurat consultanța juridică a emitentului iar Joint Bookrunner-ii au fost consiliați de Casa de avocatură Clifford Chance, prin birourile din București și Frankfurt.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro