luni 17 iunie 2024

Fondul de Garantare s-a aliniat la standardele UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

FNGCIMM, în linie cu standardele UE, își consolidează poziția pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri european.

Inițiativa Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) de a demara demersurile necesare pentru a deveni „Partener de Implementare” în cadrul Programului InvestEU este esențială pentru promovarea proiectelor cu impact economic și social semnificativ la nivel european.

Inspirat de numeroasele societăți de garantare europene care au urmat aceeași cale, FNGCIMM a parcurs cu succes etapa națională de evaluare și este acum în procesul complex de verificare la nivelul Comisiei Europene.

FNGCIMM îndeplinește în prezent standardele UE necesare pentru a dobândi calitatea de partener de implementare în cadrul Programului InvestEU, conform Raportului de evaluare pe piloni primit de Comisia Europeană de la auditori. Obținerea acestui statut aduce organizației avantaje semnificative, inclusiv accesul la capital și la o gamă diversificată de instrumente financiare și asistență tehnică pentru sprijinirea proiectelor de investiții.

Prin demersurile noastre, urmărim să contribuim la depășirea impactului economic al crizelor actuale prin promovarea proiectelor cu adevărat benefice pentru cetățeni și economia europeană. Suntem mândri să parcurgem această etapă și să ne alăturăm altor instituții de garantare europene în eforturile lor pentru a fi Parteneri de Implementare în cadrul Programului InvestEU,” a declarat Dumitru Nancu, Director General FNGCIMM.

Obținerea statutului de partener InvestEU deschide noi orizonturi pentru FNGCIMM și va confirma poziția sa ca instituție financiară cu viziune strategică și contribuție semnificativă la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri european.

Această evoluție pozitivă va consolida contribuția FNGCIMM la procesul de evoluție durabilă a mediului de afaceri european și la promovarea inițiativelor de investiții cu impact pozitiv în economia națională.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro