luni 15 iulie 2024

Eugen Tomac: România merită în Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

săptămâna aceasta este așteptată o decizie la nivel european a Consiliului Justiției și Afaceri Interne în privința aderării României, dar și a Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen. Austria ar accepta, conform informațiilor din acest moment, doar Croația. Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, respinge intrarea României și a Bulgariei, iar argumentele de această dată sunt legate de problema migrației.

Într-un interviu pentru RRA, europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că România întrunește toate criteriile pentru a adera la Spațiul Schengen, fapt confirmat de instituția care are menirea să confirme acest lucru, respectiv, Comisia Europeană.

„Comisia Europeană a trimis și două echipe care au monitorizat situația frontierelor noastre și evaluările sunt foarte bune, lucru pe care mi l-a confirmat direct și personal președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urmă cu o săptămână. Deci, în momentul de față întrunim toate condițiile, iar dacă timp de ani de zile guvernul olandez a fost singurul care s-a opus în mod nejustificat accederii noastre în Spațiul Schengen, iată că surpriza de această dată vine de la Viena. Ne îngrijorează poziția Austriei, care este exagerată și discriminatorie”, a spus Tomac.

Europarlamentarul român este de părere că este imperios necesar un sialog direct cu cancelarul austriac și Comisia Europeană, care trebuie să ne susțină până la capăt în acest demers. 

„Să sperăm că efortul diplomatic pe care îl facem în aceste zile va produce roade. În caz contrar, consider că Austria întrunește toate elementele pentru a fi trimisă în fața Curții Europene de Justiție, pentru că este inacceptabil s[ ne blocheze nejustificat la nesfârșit acest proces”, a mai spus Tomac.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro