miercuri 28 februarie 2024

Europa nu este pregătită să achiziționeze mașini electrice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Mercedes-Benz nu anticipează că toate vânzările sale din Europa vor consta exclusiv în mașini electrice până în 2030, dar va fi pregătită să producă astfel de vehicule, a declarat directorul general, Ola Kaellenius, într-un interviu acordat la Salonul Auto IAA din Munchen, conform informațiilor furnizate de Reuters și preluate de Agerpres.

Producătorul german de mașini de lux și-a reiterat de mult timp obiectivul de a realiza vânzări exclusiv electrice până în 2030, „în măsura în care piața o permite”, iar în cele din urmă, decizia va depinde de preferințele clienților, cu condiția ca infrastructura să fie dezvoltată pentru a susține tranziția către vehicule electrice.

Deși piața vehiculelor electrice din Europa a înregistrat creșteri semnificative în ultimii ani, Kaellenius a explicat că este puțin probabil să fie pregătită pentru vânzări exclusiv electrice până în 2030.

Acesta a adăugat: „Evident, întreaga piaţă europeană nu va fi 100% în 2030, dar probabil nici din partea Mercedes. Vom fi pregătiţi, dar vom avea şi flexibilitate tactică”. 

Anterior, Mercedes-Benz și-a stabilit un obiectiv și mai ambițios pentru a trece la producția de vehicule electrice (EV). Astfel, compania germană a anunțat că toate noile modele introduse pe piață începând din 2025 vor fi vehicule electrice, în conformitate cu noile reglementări europene care urmează să intre în vigoare în 2035 și care vor interzice în mare parte vânzarea de vehicule noi cu motoare termice. Cu toate acestea, există o excepție luată în considerare la nivelul Uniunii Europene care ar permite utilizarea de combustibili sintetici non-poluani în mașinile cu motoare tradiționale după anul 2035.

În ceea ce privește piața din China, Kaellenius estimează că trecerea așteptată de la motoarele cu combustie internă la vehiculele electrice, în segmentul premium, va necesita „mulți ani”. El a subliniat necesitatea unei transformări treptate a pieței. Cu toate acestea, actuala încetinire economică nu va afecta strategia pe termen lung a companiei în China, conform declarațiilor făcute de șeful Mercedes în discuția cu Reuters.

Trebuie menționat că tranziția către vehiculele electrice în Uniunea Europeană se va desfășura independent de situația de pe alte piețe și, în particular, de piața vehiculelor second-hand, unde mașinile cu motoare pe benzină sau motorină vor putea în continuare să fie achiziționate și vândute.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro