luni 26 februarie 2024

Fără apă, canalizare sau asfalt, dar cu stații de încărcare pentru mașini electrice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primarul unei localități din Mehedinți vrea să facă o investiție halucinantă. În satul Schitu de Sus, unde localnicii trăiesc ca în Evul Mediu, fără apă curentă, canalizare sau asfalt, edilul vrea stații de încărcare pentru mașini electrice.

În jur de 30 de gospodării au mai rămas acolo, însă în aproape toate trăiesc bătrâni care se străduiesc să își asigure traiul, ținând cont că în localitate nu s-a mai făcut nicio investiție importantă de zeci de ani. Se pare că până acum nicio uliță din sat nu a fost asfaltată, notează digi24.ro.

„Nu-i nimic, suntem părăsiți aici. E greu pentru noi aici, tare greu”, a spus o femeie.

„E un sat uitat de Dumnezeu. Nu e școală, nu e un magazin de ceva alimentație aici, nu e un punct sanitar, nu e nimic, dom’le. E un sat uitat de Dumnezeu, dom’le. Vă spun cinstit, așa ceva e foarte trist lucrul acesta, dar asta e situația. Ne-a promis primarul că face niște fântâni pe aici, prin satul ăsta, n-a făcut nimic”, a mai susținut un localnic.

Nici magazine nu există, astfel că oamenii sunt nevoiți să cumpere pâine de două ori pe săptămână, când o mașină venită de la Drobeta-Turnu Severin oprește din poartă în poartă.

„Dacă plouă mai mult, rupe de tot, tot drumul se face praf. Noi rămânem de nu mai putem să mai ieșim și să mai intrăm aici”, a mai spus un bărbat.

Satul Schitu de Sus aparține comunei Izvoru Bârzii. Cu nonșalanță, primarul, aflat în funcție de 20 de ani, recunoaște că n-are de gând să investească în zonă nici măcar un leu.

Horia Balica, primarul comunei Izvoru Bârzii: „E un sat care nu va avea rețea de apă. Băgăm o investiție de nu știu câteva miliarde pentru a băga rețea de apă la 20 de case. Au curent electric. Treaba lor”.

Are în plan alte investiții. Două stații de încărcare electrică, care vor fi montate în fața primăriei. Jumătate de milion de lei, foduri europene, cere edilul pentru a-și duce la final visul, deși în sat nu există nicio mașină electrică.

„Localitatea are foarte multe autoturisme. C-o să vină… În timp se va schimba și combustibilul, sunt aici. Nu cer de mâncare, ba’ din contră”.

– „A mea e pe motorină, nu e electrică. Nicidecum n-o s-o încarc acolo. S-ar fi putut face asfalt”.

Între timp, pe ulițele din sat circulă, din când în când, alte vehicule cu zero emisii de carbon.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro