luni 8 august 2022
spot_img

Fără certificat verde la Biserică

Must read

spot_img

Patriarhia Română nu dorește să se introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru participarea la slujbele religioase.

Aceștia au transmis o solicitare autorităţilor și îi asigură că respectă normele sanitare de protecţie când organizează evenimente.

Patriarhia Română crede că prezenţa fizică a credincioşilor în lăcaşurile de cult „răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală”.

„După cum, în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare”, a transmis Patriarhia, citată de basilica.ro.

„Aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”.

Patriarhia crede că ”prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia”, iar ”participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”.

„Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, a mai transmis instituţia.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila spunea vineri că certificatul verde nu o să fie folosit la slujbele religioase. Opinia a fost unanimă.

Ministru crede că rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro