luni 26 februarie 2024

Fermierii și transportatorii protestează în toată țara: 24 de dosare penale deschise

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Continuă protestele fermierilor și transportatorilor în 27 de județe din țară. Şeful Poliţiei Române afirmă că se incită la violenţă pe grupurile de socializare și că au fost deschide deja 24 de dosare penale.

“Să vă dau câteva exemple transmise pe acele grupuri: «haideţi să le luăm maşina de poliţie pe sus şi să mergem la Guvern, că altfel nu se mai poate», «Haideţi să luăm topoarele şi să mergem pe jos la Guvern» sau mesaje de genul «Bătaia este ruptă din rai»,  «Haideţi să punem mâna pe lopeţi şi pe topoare şi să ne facem dreptate». Este evident că aceste mesaje incită la violenţă şi facem tot ce putem şi desfăşurăm activităţi specifice pentru identificarea persoanelor care transmit astfel de mesaje. Scopul activităţilor noastre este unul preventiv şi desfăşurăm activităţi în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a precizat, luni, şeful Poliţiei Române, Benone Marian Matei, transmite news.ro.

Şeful Poliţiei Române a fost întrebat şi despre acuzaţiile Sindicatului Europol care a afirmat că poliţiştii au fost fortaţi de superiori să spargă protestele prin acordarea de amenzi şi prin blocarea drumurilor cu autospecialele.

“Pot să vă transmit că la acest moment dispozitivele au fost foarte clare pentru respectarea legii, nimic altceva.  Respectarea legii nu este opţională şi au fost emise dispoziţii clare pentru a respecta legea şi pentru a proteja populaţia”, a declarat şeful Poliţiei Române.

De asemenea, el s-a referit şi la incidentul de la Constanţa, când un poliţist a îndreptat arma către o maşină.

“Acea armă era neletală şi, după cum am văzut cu toţii, a fost îndreptată către blocul motor al maşinii şi nu asupra unei persoane. Sunt luate măsuri specifice pentru protecţia cetăţenilor şi a poliţiştilor. Nu mi se pare firesc ca un cetăţean să forţeze un baraj”, a explicat şeful Poliţiei Române.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro