luni 13 ianuarie 2025

Fermierul din Arad aduce românii plecați înapoi pentru muncă și pentru salarii mari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Într-o inițiativă de a crește forța de muncă și a aduce oamenii înapoi acasă, fermierul Dimitrie Muscă oferă un salariu competitiv de 15.000 de lei în județul Arad pentru munca în agricultură.

Acest pachet avantajos include, de asemenea, două mese pe zi pentru angajați, fapt care a convins mai mulți români să părăsească locurile lor de muncă în străinatate și să se întoarcă acasă.

Potrivit directorului Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, producția record de grâu în acest an a permis creșterea salariilor față de anul trecut. Conducătorii combinelor vor primi acum între 15.000 și 18.000 de lei, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de cei 13.000 – 14.000 de lei din anul precedent.

Potrivit fermierului, „salariul zilnic este de 600 de lei, plătit integral în numerar. Pe o lună, acesta ajunge la aproximativ 15.000 de lei în mână, cu condiţia să lucreze timp de 25 de zile pe lună pe combină.

Deşi poate părea o sumă bună, munca depusă este extrem de solicitantă: lucrările încep la ora 06:30 și se termină spre miezul nopții, iar activitatea se desfășoară în două schimburi.

Totuși, anul acesta producţiile atinse au fost record şi foarte profitabile iar munca acestor oameni a fost răsplată corect. Pentru culturile din acest an, producţia medie la grâu a fost de 9.320 kg pe hectar pentru cele 1.740 ha cultivate.”

Conform lui Dimitrie Muscă, în ultimii ani a reuşit să aducă înapoi în ţară mai mulţi muncitori români care au plecat să lucreze în străinătate, pentru a se ocupa de munca în agricultură.

fermierul
salarii competitive pentru muncitori

El a subliniat importanța de a fi corecți cu lucrătorii și de a încuraja oamenii să se întoarcă acasă din străinătate în loc să se folosească forța de muncă din Nepal sau Vietnam.

Pe lângă salarii, fermierul le oferă angajaților două mese pe zi și băuturi la discreție, inclusiv apă minerală și cafea.

În lunile în care nu se lucrează pe câmp, mecanizatorii primesc un salariu lunar cuprins între 5.000 şi 6.000 de lei. Aceştia au responsabilitatea de a întreţine utilajele la ateliere.

Combinatul Agroindustrial Curtici are o echipă de 550 de angajați și gestionează multiple ferme care au împreună 50.000 de porci, 3.000 de vaci și peste 7.600 hectare de teren agricol, precum și 36 de magazine specializate în vânzarea de carne, produse din carne și lactate.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro