luni 15 iulie 2024

Festivalul One World România, ediția a 13-a

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Festivalul Internaţional de Film Documentar şi Drepturile Omului – One World România, ediţia a 13-a, se va desfășura la București în perioada 20-29 martie.

Se vor prezenta prin intermediul filmelor, al dezbaterilor şi al evenimentelor organizate cu această ocazie realităţi actuale din toate colţurile lumii, informează organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Potrivit organizatorilor, ediţia din 2020 „va pune sub lupă libertatea mentalităţilor, domeniu unde n-au loc revoluţii, ci doar evoluţii lente, măsurate în decenii, uneori chiar secole. La acest nivel, nicio bătălie nu este câştigată definitiv, aşa cum ne-o demonstrează resurgenţele regulate ale rasismului, antisemitismului sau xenofoniei”.

„În cadrul festivalului vom aduce în atenţia publicului nu doar discriminările de orice fel, ci şi atitudinea noastră, a tuturor, faţă de Celălalt, facilitatea cu care acceptăm stereotipuri, fie ele şi pozitive, în încercarea de a ne defini mai uşor propria identitate”, se arată pe pagina de socializare.

Afişul ediţiei este realizat de Maria Drăghici și ilustrează caracterul evaziv al ţapului ispăşitor, reprezentat de orice minoritate, în funcţie de contextul social şi istoric ce îl produce.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro