vineri 14 iunie 2024

Fiică de liberal, ‘unsă’ șef de serviciu la Mediu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
La Ministerul Mediului este în toi un scandal intern cauzat de detaşarea, de la Primăria Timişoara, a fiicei primarului liberal al comunei timişene Şandra. Pentru a i se face loc tinerei Natalia Savu, o altă angajată a fost 'detașată' la o Agenție.

Aceasta din urmă s-a adresat instanței de judecată. În procesul prin care a contestat detaşarea, funcţionara din Ministerul Mediului a arătat că, în februarie 2020, directoarea Direcţiei Biodiversitate a convocat o şedinţă de lucru pentru a fi discutate măsurile dispuse de Curtea de Conturi în urma unui control. Cu această ocazie, şefa Direcţiei Biodiversitate i-a anunţat pe funcţionarii din Direcţie că Natalia Savu, proaspăt detaşată de la Primăria Timişoara, va primi drept de semnătură în calitate de şef Serviciu Arii Protejate.

„Tot directorul a rugat-o pe noua detaşată, doamna Savu Natalia, să se prezinte şi să ne zică câte ceva despre dumneaei. D-na Savu a comunicat tuturor colegilor aflaţi în încăpere, că nu are ce să zică, dar că putem să îi adresăm întrebări legate de situaţia sa profesională”, a povestit angajata ministerului în proces, potrivit Adevărul.

În cadrul sesiunii de întrebări, tânăra fiica de primar a recunoscut că nu are nicio legătură cu domeniul, dar a spus că se va informa. Mai mult, întrebată ce ştie despre procedura de infrigement, România riscând să fie supuse unei astfel de proceduri din cauza problemelor de mediu, aceasta ar fi răspuns iritată: „Acum ce mă întrebaţi din astea?!”.

“Rumoarea din direcţie şi discuţiile au existat şi pe fondul detaşării d-nei Natalia Savu pe funcţia de consilier asistent în cadrul Direcţiei Biodiversitate, detaşare care nu respectă condiţiile stipulate în Codul Administrativ, şi mai ales pe fondul numirii acesteia cu drept de semnătură temporară, ţinând cont de faptul că la data şedinţei mai sus amintite, aceasta nu deţinea vechimea necesară numirii în funcţia de Şef serviciu”, a mai arătat funcţionara.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro