vineri 14 iunie 2024

Firea, despre Dan: Inteligent. Și eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat niciodată

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Întrebată într-o emisiune tv cum își caracterizează contracandidații la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a făcut o prezentare pentru fiecare în parte. Despre Nicușor Dan a spus că e inteligent, olimpic la matematică. Dar a precizat că și ea a fost olimpică la limba română, însă „nu m-am lăudat niciodată”. Sespre Sebastian Burduja că este un om politic de viitor, iar pe Cristian Popescu Piedone spuen că l-a iertat pentru a vorbit urât despre ea la un moment dat.

 

Cum îi vede Firea pe Nicușor Dan, Piedone și Burduja

 

Ea a fost rugată să facă o scurtă caracterizare principalilor săi contracandidaţi. Firea a declarat că Nicuşor Dan, actualul primar şi candidatul Alianţei Dreapta Unită, este inteligent, dar are un ritm greu de muncă. 

„Domnul Nicuşor Dan este contracandidatul meu de acum mulţi ani. Prima dată l-am învins în 2016.  A doua oară în 2020 m-a învins, cred că acum îl voi învinge. Este un om inteligent, olimpic la matematică, eu am fost olimpică la limba română, dar nu m-am lăudat niciodată. Numai că este un primar ineficient, cu un ritm greu de muncă, care s-a izolat în birou, care consideră că dacă o problemă este grea, mă refer de exemplu la urbanism, trebuie să blocăm acel subiect în loc să discutăm cu antreprenori, deci cu mediul de afaceri, cu dezvoltatori, cu cetăţeni, în loc să venim în Parlament să spunem, pentru toţi dezvoltatorii trebuie să existe obligativitatea să construiască şi să amenajeze mai multe creşe, mai multe grădiniţe, mai multe aftări scurte, spaţii foarte scurte, spaţii verzi, căi de acces pentru situaţii de urgenţă. Nu trebuie să blocăm oraşul dacă ceva nu ne place. Trebuie, dimpotrivă să imprimăm acele reguli şi regulamente, care să permită oraşului să respire şi să fie prietenos cu fiecare cetăţean, nu să blocăm. Este un om inteligent, dar un primar ineficient”, a afirmat Gabriela Firea la Antena 3 CNN, potrivit News.ro.

Ea a afirmat despre Sebastian Burduja, candidatul PNL, că este un om politic de viitor. 
„Domnul Sebastian Burduja, fostul meu coleg din guvernul Nicolae Ciucă. Am avut o relaţie foarte bună, îi apreciez calităţile domniei sale de tânăr lider. Sunt convinsă că vom colabora foarte bine în viitor.Ddar pentru acest moment cred că sunt mai bine pregătită şi am mai multă experienţă dacă voi ajunge primar cu votul bucureştienilor. De a doua zi voi şti ce am de făcut, nu mai trebuie să mă calific la locul de muncă. Este un tânăr om politic de viitor.”, a mai declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei. 
Gabriela Firea a afirmat despre Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, că a lansat afirmaţii jignitoare la adresa sa, dar că l-a iertat. 
„Este un om pe care îl apreciez, i-am mulţumit personal, pentru că acum aproape patru ani de zile a mers în Sectorul 5 al Capitalei şi le-a spus bucureştenilor, votaţi-mă pe mine la sector şi pe doamna Gabriela Firea la primăria Capitalei. Am obţinut în Sectorul 5 45% vot politic, i-am mulţumit, îi mulţumesc şi acum.
A lansat în spaţiul public anumite afirmaţii care cred eu că, nu ştiu, nu au fost aşa foarte bine analizate, jignitoare şi ofensatoare la adresa mea. Nu vreau să-i răspund cu aceeaşi monedă. Îl respect ca om, ca bucureştean, ca fost şi actual primar, edil, are capacitate administrativă. Primăria Capitalei înseamnă, în primul rând, un ritm de lucru susţinut, deschidere în ceea ce priveşte relaţiile europene şi internaţionale şi eu am fost în marile capitale europene, am fost primită de primari, de miniştri, am avut şi cu siguranţă vom avea colaborări de acest tip. Nu spun că dumnealui nu ar putea să aibă, eu spun ce am făcut eu, vorbesc despre mine. Este un tată, un soţ, sunt convinsă că acele cuvinte mai urâte lansate despre mine le-a spus la supărare, l-am şi iertat. Este şi Săptămâna Patimilor. Nu ţin supărare faţă de nimeni şi mai puţin n-aş putea să ţin supărare pe dumnealui.”, a declarat Gabriela Firea.

Dan: Piedone e contracandidatul meu/Firea, doar 22% (sondaj)

Cel mai recent sondaj Sociopol realizat în Capitală, între 24 și 26 aprilie, arată că Nicușor Dan are un avans de 15% față de principalii săi contracandidați, Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea. Mai exact, 37% dintre responsanți au spus că l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce 22% răspund că ar vota cu Cristian Popescu Piedone. Tot 22% ar vota cu Gabriela Firea.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro