vineri 14 iunie 2024

Firea, reclamată la Poliție. Ar putea fi retrasă din cursa pentru PMB

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Gabriela Firea, candidata PSD la alegerile pentru Primăria București, a fost reclamată la Poliție de candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache. Acesta o acuză pe senatoarea PSD că și-a declarat un domiciliu ‘fictiv’ în București doar pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie.

 

Firea ar putea fi retrasa din cursa pentru Primăria Capitalei

 

„Gabriela Firea încalcă legea! Ca să poată candida la funcţia de primar general, Firea şi-a declarat domiciliul la o adresă din Bucureşti în care, în realitate, nu locuieşte. În acest sens, Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus o sesizare la Secţia 4 de Poliţie. Mai mult, Mihai Enache cere începerea urmăririi penale a Gabrielei Firea pentru infracţiunea de fals în declaraţii în cazul în care se confirmă acest fapt”, se arată pe site-ul AUR.

Enache a anunţat că a solicitat Poliţiei să ia măsurile legale cu privire la constatarea domiciliului real al Gabrielei Firea.

„Gabriela Firea şi-a declarat domiciliul într-un apartament din Sectorul 1, de pe Calea Griviţei, un apartament unde nu este declarată nicio persoană pentru cheltuielile de întreţinere. Poliţia are obligaţia conform legii de a constata domiciliul real al persoanei şi orice persoană care nu locuieşte la adresa din buletin are obligaţia ca în 15 zile să declare domiciliul real. Acest fapt aparent minor are consecinţe grave. Utilizând această falsificare a domiciliului, doamna Firea a furat dreptul de a fi candidat pentru Primăria Municipiului Bucureşti”, a afirmat Mihai Enache, citat pe partidulaur.ro.

El subliniază că „legislaţia electorală permite candidatura doar a persoanelor care au domiciliul în Bucureşti”.

„Trebuie să oprim această bătaie de joc, această minciună continuă. Doamna Firea s-a prefăcut patru ani că e primar general, acum se preface că este locuitor al acestui oraş, de care, de fapt, nu îi pasă”, a declarat Enache, în faţa secţiei de Poliţie, după se menţionează pe site-ul citat.

Mihai Enache susţine că a mers şi la adresa declarată de Gabriela Firea în actele oficiale şi a stat de vorbă cu vecinii.

 

Enache l-a reclamat și pe Nicușor Dan la DNA

 

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei (PMB), s-a prezentat la DNA în data de 30 aprilie pentru a depune o plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan. Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

În ce priveşte donaţiile pe care le-a primit în această campanie, primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat că acestea se ridică la 300.000 de euro şi că urmează să mai primească 100.000 de euro de la USR.

„În acest moment din donaţii de la persoane fizice ne apropiem de 300.000 de euro. USR o să mă finanţeze cu 100.000 de euro; USR este partid parlamentar şi primeşte subvenţie”, a spus joi Nicuşor Dan, potrivit stiripesurse.ro.

El a amintit că, potrivit legii finanţării partidelor şi campaniilor, candidaţii la primărie pot să cheltuiască 200 de salarii minime, reprezentând 650.000 de lei, bani pe care intenţionează să îi împrumute, iau ulterior să îi fie rambursaţi de către stat.

În ce priveşte acuzaţiile reprezentanţilor AUR care au anunţat că vor depune plângere penală împotriva lui şi i-au cerut să precizeze costul real al publicităţii stradale cu care „a împânzit” Bucureştiul, Nicuşor Dan a răspuns: „Caragiale a spus că cel mai greu lucru pentru un român care ştie să citească este să nu scrie. Îi îndemn să scrie”.

Edilul general a precizat că 57.000 de bucureşteni au semnat pentru o nouă candidatură a sa la Primăria Capitalei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro