Firea și muschetarii dezumflați și dezbinați

Firea și muschetarii dezumflați și dezbinați

Azi a fost eveniment mare, cu surle și trâmbițe, organizat pe sprânceană de primarul Gabriela Firea și ai săi. Nu vă speriați că nu s-a inaugurat vreun spital, nu e gata Centura sau măcar vreo școală nouă. A început “Marea testare a bucureștenilor”, demers prin care aleasa miticilor de acum 4 ani vrea să răpună virusul ticălos, braț la braț cu noul său bufon, Adrian Streinu Cercel. Dar nu despre ciuguleala pandemică a edilului șef vreau să vorbim, ci de obstinația sa de a pune la masă 6 personaje, majoritatea triste, ce nu au nimic în comun. Ba chiar mai și mârâie unele la altele. E vorba de cei 6 primari de sectoare, junii care ne conduc nouă, bucureștenilor, viața locală, aia dintre blocuri, pe străduțele înguste, unele desfundate și pe alocuri iluminate mai bine sau mai prost.

Vă propun o analiză-fulger, pe cap de edil, ca să înțeleagă toată lumea că demersul primăriței este nu doar prost gândit, dar și inutil. Să pui cei 6 edili la un loc, sugerând o echipă unită și benefică pentru bucureșteni, cu scop electoral, este o eroare teribilă de PR. Nu că ar fi stat vreodată bine Firea la acest capitol. Noroc cu milioanele, de fapt zecile de milioane, pe care le-a tot împărțit presei pe mandatul său, că altfel o făceau toți franjuri. Dar să revenim la aleșii plimbați precum maimuța pe plajă, vara la poze (asta în vremurile nepandemice)..

 

1 –Cum să îl alături pe Băluță, un pesedist spălat, care chiar a mișcat lucrurile în sectorul 4, cu un Daniel Florea, care și-a câștigat pe bună dreptate renumele de “Primarul Zero de la 5”?! Păi nu faci decât să il paradești pe primul, să îi diminuezi șansele electorale, doar pentru că îl vede lumea lângă loaza din Ferentari!

2 – Mutu, lângă mutul de la sector 2 e și mai bună. Unul o fi mai discret prin prisma numelui, însă individul pe nume Mugurel Mihai Toader a bătut toate recordurile de tăcere. Probabil crapă Blaga (poetul, desigur) în mormânt, dacă va constata pe ce culmi a dus primarul de la sector 2 licența sa poetică de “mut ca o lebădă..”. Deci Mutu de la sector 6 pare și el eclipsat de muțenia unor colegi și e clar că se simte stânjenit în așa formație. Mult mai reușită era închiderea sa într-o cameră antifonată, cu viceprimarul Capitalei, feblețea sa, Aurelian Bădulescu. Acolo chiar ar fi ieșit niște discuții constructive pentru București, că măcar scăpam de unul dintre ei…

3 – În fine, era să îi uit pe rubedenia doamnei primar, Negoiță pesedistul și pe colegul Tudorache de la 1. Cel din urmă e cam singurul care s-a luptat cu Covidul pe bune (i-a tăiat fața doar Băluță cu celebra dezinsecție militarizată care a făcut deliciul televiziunilor). Așa cum a știut omul, a făcut centre pentru izolați, a mai luat niște aparatură (unii spun că poate prea scumpă), dar măcar și-a bifat în CV-ul electoral și lupta cu virusul ticălos. De partea cealaltă, la Negoiță de la 3 a fost doar spectacol. Inclusiv mediatic, fiindcă și la el e fără număr, când vine vorba de banii pentru mass-media. Iar dacă lumea a încasat, tre’ să îl arate pe junele primar ca pe Făt Frumos, nu ca pe lupul cel rău din Scufița roșie. De Scufițe roșii au vorbit pe vremuri niște procurori de la DIICOT, când le aducea fete lui Ponta și Bănicioiu și sigur nu i-a plăcut. Așa că e generos cu presa domnul primar, că doar bugetul local e încă grăsunel și el nu mai vrea chelfăneală mediatică..

Acum, că v-am arătat cam ce oaste de mercenari asortați ca nuca-n perete are doamna Firea, trebuie să îi urăm totuși succes primarului încă în funcție. Fiindcă are mare nevoie! Nu de alta, dar e posibil să o pape și pe ea lupul. Nu e lupul cel rău, ci e lupul cu epoleți, sau cu geacă de piele, mai exact. Asta, pentru că sunteți probabil la curent că ministrul de Interne, Marcel Vela, e cu ochii pe Firea. Și ca să nu se înțeleagă că aș ști ceva sau că o ameninț (e sensibilă la așa ceva, după episodul Băsescu), spun publi că nu mă refer la ceva cu iz penal! Doar că umblă vorba prin târg că formula cu Nicușor Dan candidat PNL l-a primărie s-a cam alterat, iar domnul Vela ar putea intra în aceste cărți. De data asta vorbim de o nucă tare, poate chiar prea tare până și pentru fălcile solide ale edilului de la Capitală. Probab

Comentează pe FACEBOOK