Florin Cîțu: Mergem spre un deficit de 7%

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că mergem spre un deficit de 7%, așa cum ăși propusese, şi speră să se încadreze în acest deficit cu propunerea de buget. Șeful Executivului a mai spus că bugetul de stat pentru anul 2021 ar putea fi prezentat în Parlament săptămâna viitoare și că procesul de construcție durează pentru că actualul Guvern întoarce măsuri „care au avut un efect devastator pentru finanțele publice” și revine la reforme amânate de 30 de ani.

Aş vrea să vorbesc despre buget, pentru că sunt discuţii în spaţiul public. Ţintele rămân aceleaşi, mergem spre un deficit de 7%. Sper să ajungem la 7% – 7,1%. Vreau să spun de ce pare că durează mai mult, deşi obiectivul este să venim în Parlament săptămâna viitoare. În acest moment întoarcem reforme care au fost amânate 30 de ani sau măsuri care au avut un efect devastator pentru finanţele publice în ultimii ani, trebuie modificate pentru a crea o sustenabilitate a finanţelor publice în ani următori”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acestuia, ”este important prin acest buget să menţinem încrederea faţă de CE, investitorii străini şi agenţiile de rating”. 

Comentează pe FACEBOOK