Corabia: un medic a bandajat o fetiță cu tot cu tricou

Abaterile la spitalul din Corabia se țin lanț. După ce un bătrân a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor, o femeie a murit așteptând o scrisoare medicală, de această dată o fetiță a fost bandajată cu tot cu tricou, după ce și-a fracturat mâna.

Părinții unei fetițe de 4 ani acuză personalul medical de neglijență și nepăsare. 

Managerul spitalului din Corabia, Cristian Filip, a declarat pentru Libertatea că „bandajul la copiii mici nu se pune direct pe piele” și că bandajul cu atelă a fost aplicat provizoriu de către doctorița de gardă, până când fetița urma să fie consultată de un ortoped.

„Fetița a venit lovită, seara, undeva la ora 24.00, și doctorița care a fost de gardă i-a făcut un bandaj. Eu vă spun ce mi-au explicat doctorii, anume că bandajul la copiii mici nu se pune direct pe piele, ci pe o bucată de bumbac. Având însă tricoul pe ea, neavând maiou, a hotărât să îi pună bandajul cu atelă pe tricou, până ce copilul vine dimineața la un consult la ortoped”, a explicat managerul.

„Noi nu avem ortoped pediatru, avem ortoped pentru adulți. Dimineața, fetița a venit, i s-a făcut radiografie și s-a văzut că este fractură de claviculă. Apoi, s-a luat legătura cu Slatina, s-au consultat și s-a stabilit că nu mai are rost să i se dea jos tricoul să i se facă alt bandaj, ca să mai sufere copilul o traumă, pentru că și așa îl durea. Și l-au trimis așa la Slatina. Asta a fost tot”, a mai spus managerul spitalului din Corabia.

Spitalul din Corabia a rămas fără acreditare. Decizia a fost luată după ce Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control să verifice situația spitalului.

 

Comentează pe FACEBOOK