Peter Pan, Pisicile Aristocrate și Dumbo, declarate rasiste

Decizii controversate ale conducerii postului Disney. Desene animate precum Peter Pan, Pisicile Aristocrate și Dumbo au fost declarate rasiste și scoase din grilă.

Daily Mail anunță că reprezentanții postului Disney a decis să nu permită copiilor sub vârsta de șapte ani să urmărească clasicele desene animate, motivând că sunt îngrijorați de stereotipurile rasiale.

Ulterior, Disney și-a motivat decizia într-un comunicat postat pe propriul site.

Pisicile aristocrate: „Pisica este înfățișată drept o caricatură rasistă a persoanelor din estul Asiei cu trăsături stereotipice exagerate precum ochi obligi și dinți proeminenți. Ea cântă într-o engleză prost vorbită interpretată de un actor alb și cântă la pian cu bețișoare chinezești”.

Dumbo: „Ciorile și numărul muzical omagiază spectacole rasiste în care interpreți albi cu fețele înnegrite și în haine zdrențuroase imitau și ridiculizau sclavii africani de pe plantațiile din Sud. Liderul grupului lui Dumbo este Jim Crow, acesta având numele legilor care au impus segregarea rasială în sudul Statelor Unite”.

Peter Pan: „Filmul înfățișează persoanele amerindiene într-un mod stereotipic care nu reflectă nici diversitatea persoanelor amerindiene nici adevăratele lor tradiții culturale. Le arată vorbind într-o limbă neinteligibilă și se referă în mod repetat la ele drept ‘piei roșii’.

 

Comentează pe FACEBOOK