Moartă în fața spitalului așteptând o scrisoare medicală

„Mai aveam nevoie de o ștampilă rotundă”…

O femeie de vârsta a treia a murit în fața spitalului din Corabia așteptând o scrisoare medicală.

Rudele femeii au venit cu ea în unitatea medicală pentru o scrisoare medicală necesară închirierii unui concentrator de oxigen.

Femeia moare la scurt timp, în maşină, aşteptând ca rudele să obţină toate parafele pe scrisoarea medicală. Cu o zi înainte, rudele femeii încercaseră, fără succes, să obţină acest document fără să o mai aducă pe femeie la spital.

Povestea a fost relatată intergral de nepoata decedatei Alexandra Mincis, pe Facebook.

„De ce salariu aveţi nevoie domnule «doctor», nu toţi ne permitem să vă băgăm bani în buzunare! (…)Timp de aproximativ o oră, bunica mea a aşteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o ştampilă rotundă care se afla la o asistentă. Între timp, am pus-o pe bunica în maşină. Dar după încă 10 minute de aşteptare inima ei s-a oprit. Acelaşi doctor vine la maşină, îi verifică pulsul şi răspunde pe un ton foarte diferit şi calm: „Da, a decedat, şi făcusem şi scrisoarea pe un an“. Din păcate, a trebuit să moară pentru a-i demonstra acestui doctor că ea are nevoie de oxigen“, a scris Alexandra Mincis pe Facebook.

Familia plătea 500 lei/lună pentru oxigenul indispensabil.

Spitalul din localitatea olteană Corabia ajunge, astfel, pentru a doua oară în două săptămâni, în atenția autorităților de la centru, după cazul unui bătrân ignorat, care statea în genunchi pe holurile unități sanitare.Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis ulterior o echipă de control la spitalul menționat.

Medicul de gardă și asistenta medicală au fost amendați contravențional. De asemenea, Unitatea sanitară a primit avertisment. 

Totodată, s-a dat termen pentru discutarea cazului în Comisia de etică a unității sanitare și luare de măsuri pentru refacerea și însușirea protocoalelor de către personalul de lucru. 

 

Comentează pe FACEBOOK