luni 25 septembrie 2023

Fosta consilieră a lui Dăncilă, reținută pentru corupție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Daniela Coţa, fostă consilieră a premierului Viorica Dăncilă, a fost reţinută de procurori joi, pentru 24 de ore. Alături de aceasta a fost reținut și soțul ei. Cei doi sunt implicați într-un dosar de corupție. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj îi suspectează pe Daniela Coța și soțul său, care e preşedintele echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău, că ar fi delapidat 3 milioane de lei din fondurile asociaţiei sportive ce gestionează activitatea echipei de volei menţionată.

Cei doi sunt acuzați că au cauzat un prejudiciu de peste trei milioane de lei: 1,2 milioane de lei din obţinere ilegală de fonduri și 1,9 milioane de lei din delapidare.

„Sumele menţionate nu sunt definitive. Însă se mai administrează probe în acest dosar.  S-au mai făcut cercetări inclusiv după reţinerea celor doi, care au calitatea de suspecţi. Decizia reţinerii pentru 24 de ore s-a luat în funcţie de mai multe aspecte vizând gravitatea infracţiunilor, valoarea estimată a prejudiciului şi faptul că după începerea cercetărilor şi solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, pentru Agerpres.

Daniela Coța a devenit consiliera pe probleme de tineret și sport a fostului premier, Vasila Dăncilă, în ianuarie 2019. Fost viceprimar al municipiului Zalău și candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016, ea era și șefa Organizației de Femei a PSD din Sălaj și, potrivit presei locale, o apropiată a lui Dăncilă.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro