sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Fostul baron PSD Niculae Bădălău, trimis în judecată

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată, în dosarul în care a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie.

El este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

”În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind „Înfiinţare reţea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme. În acelaşi context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menţionat mai sus, dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare”, arată DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost arestat preventiv, în 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Cealaltă persoană reţinută în acest dosar a fost plasată iniţial în arest la domiciliu, ulterior fiind arestată preventiv.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro