Fostul ministru PLAGIATOR al Educației vrea loc de parlamentar

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi ales consilier în 27 septembrie, a renunţat la mandat după prima şedinţă a noului for judeţean.

Acesta nu se mulțumește cu un loc de consilier, ci vrea să fie pe scena mare a politicii, la București. Astfel că liderul PSD Bihor deschide lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Având în vedere că sunt candidat la Parlamentul României şi pentru a mă putea ocupa mult mai bine de campania electorală, am decis să demisionez din Consiliul Judeţean, de la 1 noiembrie, şi să las locul următorului de pe listă şi să ne reprezinte în continuare în Consiliul Judeţean”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Ioan Mang.

Ioan Mang s-a remarcat într-un mandat de 8 zile la șefia Miniserului Educației, fiind obligat să demisioneze după ce în presă au apărut dovezi că a plagiat mai multe lucrări şi articole ştiinţifice. El a fost cercetat de către consiliul de etică (CNECSDTI).

Consiliul a fost însă indulgent. Raportul final al anchetei care l-a vizat pe Mang arată că acesta e vinovat doar de plagierea, şi aceea parţială, a unui singur articol. În legătură cu celelalte şase, eticienii au considerat că, fiind semnate împreună cu alţi „autori”, vina le aparţine acestora. Inclusiv soţiei sale, Erica Mang.

Comentează pe FACEBOOK