Fostul ministru PLAGIATOR al Educației vrea loc de parlamentar

Fostul ministru PLAGIATOR al Educației vrea loc de parlamentar

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi ales consilier în 27 septembrie, a renunţat la mandat după prima şedinţă a noului for judeţean.

Acesta nu se mulțumește cu un loc de consilier, ci vrea să fie pe scena mare a politicii, la București. Astfel că liderul PSD Bihor deschide lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Având în vedere că sunt candidat la Parlamentul României şi pentru a mă putea ocupa mult mai bine de campania electorală, am decis să demisionez din Consiliul Judeţean, de la 1 noiembrie, şi să las locul următorului de pe listă şi să ne reprezinte în continuare în Consiliul Judeţean”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Ioan Mang.

Ioan Mang s-a remarcat într-un mandat de 8 zile la șefia Miniserului Educației, fiind obligat să demisioneze după ce în presă au apărut dovezi că a plagiat mai multe lucrări şi articole ştiinţifice. El a fost cercetat de către consiliul de etică (CNECSDTI).

Consiliul a fost însă indulgent. Raportul final al anchetei care l-a vizat pe Mang arată că acesta e vinovat doar de plagierea, şi aceea parţială, a unui singur articol. În legătură cu celelalte şase, eticienii au considerat că, fiind semnate împreună cu alţi „autori”, vina le aparţine acestora. Inclusiv soţiei sale, Erica Mang.

Comentează pe FACEBOOK