Franţa, Austria şi Turcia protestează

Sâmbătă, în Franţa, Turcia şi Austria au ieșit în stradă zeci de mii de oameni pentru a protesta faţă de măsurile decise de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

În Franţa, obligativitatea paşaportului sanitar si vaccinarea angajaţilor din sistemul sanitar au fost principalele motive de protest.

Macron, nu vrem paşaportul”, “Macron, demisia” şi “Nu dictaturii”, au scandat protestatarii, informează AFP, citat de News.ro.

Protestele au fost urmate și de incidente: forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe manifestanţi în zona Champs-Élysées, iar câteva persoane au fost reţinute de poliţişti.

În Austria, la Viena, au manifestat aproximativ 2.000 de oameni. Protestatarii au cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz. Ei au scandat: “Libertate!

În Turcia, la Istanbul, au ieșit în stradă aproximativ 2.000 de persoane. Protestatarii s-au arătat nemulțumiți  faţă de restricţiiile şi de obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare sau a unui test cu rezultat negativ pentru toţi cei care se deplasează cu avionul, autocarul sau trenul, precum şi pentru cei care participă la evenimente cu mulţi oameni.

Comentează pe FACEBOOK