luni 17 iunie 2024

Gabriel Oprea rămâne cu titlul de doctor, deși a fost declarat plagiator

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul vicepremier Gabriel Oprea își poate păstra titlul de doctor pentru că Înalta Curte de Casație și Jusiție (ÎCCJ) a anulat miercuri un ordin prin care acesta a fost declarat plagiator și i s-a retras titlul.

„Admite recursul declarat de recurentul – reclamant Gabriel Oprea împotriva Sentinţei civile nr. 3265 din 10 iulie 2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Casează sentinţa atacată, şi rejudecând, admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr.5.121/01.09.2016 al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, prin care s-a dispus retragerea titlului ştiinţific de doctor în drept al recurentului-reclamant, precum şi a tuturor actelor juridice şi a operaţiunilor administrative care au precedat emiterea acestui ordin. Respinge ca rămase fără obiect petitele 1 şi 2 ale cererii. Definitivă. Pronunţată astăzi, 13 octombrie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţe”, este decizia ÎCCJ.

Oprea și-a susținut teza de doctorat, intitulată „Plângerea prealabilă – perspectiva istorică”, în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității București, avându-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

CNATDCU a constatat că șucrearea este un plagiat, iar în 2016, ministrul Educației de atunci, Mircea Dumitru, i-a retras printr-un ordin titlul de doctor, decizie contestată de Oprea și care acum a fost anulată de ÎCCJ.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro