duminică 3 martie 2024

Găini și carne de vită, mita luată de medici din comisia care aprobă pensiile de invaliditate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Medici și asistente din Buzău sunt acuzați că au primit mită bani, găini și carne de vită pentru a elibera certificate de invaliditate.

Este vorba despre trei medici, unul dintre ei fiind chiar președintele comisiei pentru încadrarea în grad de handicap, subordonată Direcției de Asistență Socială Buzău, dar și mai multe asistente.

Persoanele suspecte au fost conduse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. 

„Se ocupă cu expertizarea capacităţii de muncă, sarcina legală fiind emiterea decizilor medicale asupra capacităţii de muncă, în urma constatării apariţiei unei afecţiuni invalidante”, a explicat Ionuț Constantin, purtător de cuvânt Casa Județeană de Pensii Buzău, potrivit Adevarul.

Faptele de corupție au ieşit la iveală după ce mai multe persoane care au reclamat că li s-ar fi cerut sume de bani în schimbul obținerii unor certificate care să ateste ca au capacitate de muncă diminuată sau nu pot munci.

Anchetatorii au descins, marți, în cabinetele celor trei medici de expertiza muncii din Policlinica Nicolae Titulescu din Buzău, de unde au ridicat înscrisuri, documente și bunuri materiale. Audierile au continuat și miercuri.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro