sâmbătă 2 martie 2024

Guvernul caută avocat să-l apere în procesul cu Pfizer

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul va împuternici joi, printr-un memorandum, Ministerul Finanţelor în vederea contractării de asistenţă juridică pentru reprezentarea României în procesul pe care compania Pfizer l-a intentat statului român. Primul termen de judecată va avea loc la data de 20 februarie 2024.

„Aprobarea împuternicirii Ministerului Finanțelor pentru contractarea de servicii de asistență juridică și reprezentare în vederea asigurării reprezentării României în cauza înregistrată cu nr.F5331-23, aflată pe rolul Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles”, se arată pe site-ul gov.ro.

Pfizer – BioNTech a dat România în judecată pentru a obliga țara noastră să plătească toate vaccinurile anti-Covid pe care le-a contractat în urma protocolului semnat în 2021. Compania a inițiat procese similare împotriva Poloniei și Ungariei, transmite Digi24.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că, în absența vânzării unei părți din stocul de vaccinuri anti-COVID, România ar fi putut fi acționată în judecată de compania Pfizer pentru o sumă de 700 de milioane de euro, în loc de 550 de milioane de euro, suma actuală a procesului. Rafila consideră că acest litigiu ar putea intensifica opoziția publicului față de vaccinare.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro