sâmbătă 22 iunie 2024

Iohannis, prima reacție despre procesul pentru Roșia Montană

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat în contextul procesului pe care statul român îl are cu Gabriel Resources pentru extragerea aurului din Roșia Montană că are speranțe că guvernul și-a asigurat ”măsuri de precauție”.

Dacă România va pierde procesul, statul va fi obligat să plătească aproximativ duă miliarde de dolari. O decizie definitivă urmează să fie luată pe 10 februarie.

”În primul rând, cred că e bine să așteptăm decizia să fim siguri care este ea. Cred că în înțelepciunea lui, Guvernul și-a luat măsuri de precauție, și-a angajat avocați și așa mai departe. Nu sunt parte a acestor discuții”, a declarat Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Ciolacu: M-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie 

Și premierul Marcel Ciolacu a venit joi cu precizări pe acest subiect, în urma unor discuții avute cu o zi în urmă în ședința de Guvern.

„Eu cel puțin m-am obișnuit ca notele de plată să-mi vină mie ca și prim-ministru pentru toate tâmpeniile făcute de alții. După vaccinuri și ședința de Guvern pe care o facem azi ca să contractăm o firmă de avocați ca să ne putem apăra ca și alte state din UE, înțeleg că până pe data de 10 (n.a februarie) va veni și o decizie definitivă în cazul Roșia Montană.

Ieri în ședința de Guvern am rugat toți colegii care dețin informații și care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocații pe care i-am avut în acest proces astfel încât românii cu toții să știe adevărul.

În ceea ce privește plățile, sunt ferm convins că vom avea o discuție cu cei care este posibil să câștige acest proces. Intâi și întâi să vedem instanța despre ce sumă va hotărî că stăm de vorba.

Oricum vă promit că toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice și administrative luate ca România să piardă acest proces am să vi le pun la dispoziție și românii să știe foarte clar cine a greșit în această speță.”, a declarat premierul, potrivit Hotnews.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro