Un grup de cercetători din din Marea Britanie a făcut descoperirea, iar acest lucru duce la apariția unor noi medicamente anti-anxietate, scrie Big Think.
Tulburarea de anxietate este cea mai frecventă boală psihică din lume. Persoanele care suferă de această tulburare au sentimente de îngrijorare și teamă în permanență, fără vreun motiv identificabil.
Cercetătorii au imobilizat șoareci timp de 6 ore pentru și apoi au analizat creierul rozătoarelor la nivel molecular. Descoperirea a arătat un nivel crescut pentru cinci microARN-uri (miARN-uri, cum mai sunt numite). Acestea sunt molecule mici care ajută la determinarea genelor dintr-o celulă. Cercetătorii au descoperi că miARN-ul care a atins cele mai ridicate niveluri a fost miR-483-5p. Acesta a suprimat expresia genei Pgap2 și părea să ofere o ameliorare a stresului și să reducă comportamentul legat de anxietate.
„MiARN-urile sunt poziționate strategic pentru a controla afecțiuni neuropsihiatrice complexe, cum ar fi anxietatea. Dar mecanismele moleculare și celulare pe care le folosesc pentru a regla rezistența și susceptibilitatea la stres au fost până acum, în mare parte necunoscute”, a explicat co-autorul principal Valentina Mosienko.
Potrivit acestuia, următorul pas ar fi ca în urma cercetărilor ulterioare să se valideze descoperirea în creierele umane a acestei gene a anxietății. O modalitate naturală de a o frâna, ar servi drept model pentru tratamente.
Comentează pe FACEBOOK