miercuri 28 februarie 2024

‘Medicamentele-minune’ pentru slăbit în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mulți cred că medicamentele pentru pierderea în greutate reprezintă o „soluţie miraculoasă” în lupta împotriva creşterii rapide a obezităţii la nivel global. Potrivit lui Francesco Branca, directorul OMS pentru nutriţie şi siguranţa alimentară, adevărul este altul, relatează vineri Reuters, conform Agerpres.

Institutul de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, Italia, este însărcinat de Organizaţia ONU să evalueze rezultatele în ceea ce priveşte utilizarea tuturor medicamentelor pentru pierderea în greutate în cazul copiilor şi adolescenţilor. 

„Genul de comunicare care s-a făcut în jurul acestor medicamente – „Am găsit o soluţie” – este greşită”, a mai spus Branca.

„Medicamentele pentru obezitate sunt importante, însă trebuie să facă parte dintr-o abordare mai cuprinzătoar. Aceasta nu este o soluţie miraculoasă”, a mai spus oficialul OMS.

Francesco Branca crede că dieta şi exerciţiile fizice, rămân esenţiale pentru a ajuta la gestionarea obezităţii.

Cele mai recente date ale OMS arată că procentul copiilor şi adolescenţilor sunt obezi sau supraponderali. Față de 1975 creșterea este de peste 18% în 2016. 

În prezent peste 340 de milioane de persoane se confruntă cu această situație.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro