Ghidul Noua Casă, tot ce trebuie să știi!

Programul Noua Casă, adaptat noilor nevoi de locuire a beneficiarilor săi, în condițiile în care casa a devenit și birou, și școala, în acelasi timp, înregistrează la doar o lună de la demarare un interes crescut din partea beneficiarilor. Aproximativ 30% din plafonul de 1,5 miliarde de lei este deja consumat iar estimările arată că, dacă ritmul de accesare a Programului se păstreaza, până la 1 iulie plafonul va fi epuizat.

FNGCIMM aproba garanțiile în cadrul programului Noua Casă, la solicitarea finanțatorilor, în baza mandatului acordat de statul romaân și a unor convenții de colaborare semnate cu fiecare bancă comercială implicată în Program. Solicitările de garantare sunt primite de la finanțatori prin intermediul unei aplicații informatice, iar garanţiile acordate sunt garanții de stat, valabile pe întreaga durata a finanțării, valoarea maxima a unei garanții individuale determinandu-se prin aplicarea unui procent de garantare de 50%-60% din finanțarea garantată, în funcție de tipul și valoarea locuinței.

Informații complete privind conditiile de eligibilitate, documentele solicitate si modul de accesare a programului Noua Casa, editia 2021, sunt publicate pe site-ul www.fngcimm.ro.

Pentru accesarea facila a programului, beneficiarii pot consulta si Ghidul Noua Casa, brosura ce poate fi descarcata de pe site-ul institutiei accesand link-ul:

https://www.fngcimm.ro/attachment/4XXbx_NOUA%20CASA%202021.pdf.

 

Comentează pe FACEBOOK