miercuri 29 noiembrie 2023

Grav accident la CE Oltenia. Cel puțin 3 morți

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Accident de muncă într-o carieră de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Trei mineri au murit și șapte sunt în stare gravă după ce mașina cu care erau transportați spre cariera Jilț Sud s-a răsturnat. A fost activat Planul Roşu de intervenţie,, având în vedere numărul celor implicaţi.

„La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 2 ambulanțe SMURD, 1 echipaj de descarcerare, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 4 ambulanțe SAJ, precum și 2 elicoptere SMURD. Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Gorj.

„În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite și 3 decedate. Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, au mai transmis forțele de intervenție.

Accidentul de muncă s-a petrecut în jurul orei 13.30, atunci când minerii intraseră în schimbul II. Au fost urcați într-o tanchetă pentru a fi transportați la locul de muncă, respectiv în cariera Jilț Sud.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro