Grecia, în zona roșie. Efectul asupra turiștilor

Rata de infectare cu coronavirus în Grecia a ajuns la 3,47 la mie. Astfel, Grecia, o destinație de vacanță aleasă de mulți turiști români, ar urma să fie încadrată în zona roșie. Asta înseamnă că, la intrarea în România, toate persoanele nevaccinate care vin din Grecia vor intra în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic urmează să fie actualizată joi, în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.
Conform listei statelor cu risc epidemiologic aprobată săptămâna trecută și valabilă la acest moment în România, Grecia este pe lista galbenă. La momentul actualizării listei, în urmă cu o săptămână, rata de infectare în Grecia era de 2,9, aflându-se foarte aproape de zona roșie.
  • Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din statele aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.
  • Persoanele nevaccinate care intră în România din țările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile dacă nu prezintă un test PCR negativ. Cei nevaccinați care vin din țările aflate în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.
  • Copiii de până la 6 ani nu vor mai intra in carantină la sosirea în țară din țări aflate pe lista de risc epidemiologic, potrivit unei noi decizii luate marți de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Până acum limita de vârstă era de 3 ani. Totodată, copiii între 6 și 16 ani nu vor intra în carantină dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ.
Comentează pe FACEBOOK