Tulpina Delta, dominantă. Centrele de vaccinare, pustii

 Institutul Naţional de Sănătate Publică preconizează că tulpina Delta a noului coronavirus va deveni dominantă luan viitoare şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, avertizează că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă.

În pofida avertismentelor specialiștilor, centrele de vaccinare sunt aproape goale.

„INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri. Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate.

Nicio persoană vaccinată nu a decedat datorită infecţiei cu tulpina Delta”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Românii sunt reticenți însă cu privire la vaccinarea anti-Covid. Cu puțin noroc, astăzi sau mâine am putea atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate. Centrele de vaccinare de tip drive-thru sunt aproape goale. Dora câțiva români mai trec pe aici să se vaccineze. Mai mult cei care vor să părăsească țara.

“– Nu e frustrant pentru un medic să se întâmple așa? 

Ba da. Este. Dar nu doar pentru un medic. Și pentru un cetățean care s-a vaccinat și vrea ca lumea să revină la normal”,a declarat un unul dintre medicii care îi așteaptă pe români să se vaccineze, potrivit Europa Fm.

Comentează pe FACEBOOK