‘Epurat’ de Năsui, preluat de Ministerul Energiei

Ionel Georgescu, unul dintre bugetarii „de lux” epurați de către ministrul Claudiu Năsui din structurile ministerului Economiei, a fost preluat de Ministerul Energiei. Ionel Georgescu va conduce direcția de integritate, scrie Ziare.com.

Georgescu este un personaj controversat. El a lucrat ca polițist în Strehaia, meserie ce i-a adus o pensie specială de lux, dar numele său apare și într-un dosar de corupție.

Declarația de avere a lui Ionel Georgescu

Georgescu deține două terenuri de peste 1.000 de mp, și două apartamente, unul în București iar altul în Strehaia. Acesta nu are conturi bancare cu mai mult de 5.000 de euro, cu toate că a avut venituri impresionante: peste 100.000 de lei de la Ministerul Economiei, peste 150.000 de lei de la UM Cugir S.A. și aproape 3.800 de lei de la ROMARM. La acestea se mai adaugă și pensia specială de la MAI de 200.000 de lei.

„Fost poliţist rutier şi şef al Poliţiei Strehaia, ajuns în 2002 şef Serviciu la Inspectoratul General al Poliţiei Române şi detaşat în perioada 2004 – 2007 ofiţer la Direcţia Naţională Anticorupţie, Georgescu a avut o carieră fulminantă ulterior, potrivit propriului cv, fiind numit din 2007 şi până în 2009, director general adjunct la Direcţiei Generale Anticorupţie, iar o scurtă perioadă, aprilie – octombrie 2009, chiar şef plin al Direcţiei, de unde s-a şi pensionat, continuând să fie propulsat, însă, în paralel, în funcţii publice”, relatează Ebihoreanul.

Georgescu, interceptat într-un dosar de corupție 

În 2013, Georgescu a fost interceptat într-un dosar de corupție în care era implicat fostul președinte al CJ Mehedinți, Adrian Duicu, care între timp a și fost condamnat.

Transcrierea discuțiilor lui Georgescu cu Duicu, așa cum apare DNA:

DUICU: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă.
GEORGESCU: Hai că vin la tine şi-mi spui.

DUICU: E rezolvată. Sunt cu premieru’, aici, la masă.
GEORGESCU: Am înţeles. Vin în zonă după tine?
DUICU: Vino aici! De aici vii şi mă iei!“.

Georgescu a fost audiat, în 2014, de DNA, însă fără ca pe numele lui să se formuleze vreo acuzaţie.

Comentează pe FACEBOOK