luni 17 iunie 2024

Grindeanu: În coordonarea MT sunt 15 spitale. Eu nu vreau să fiu ministru la Sănătate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că cele 15 spitale aflate în subordinea ministerului pe care îl conduce vor trece sub coordonarea altor unități.

„Eu sunt ministru la Transporturi, nu la Sănătate. De aceea, am considerat necesar ca aceste spitale să fie să fie date către autorităţi locale, către universităţi de profil de medicină. De exemplu, în Bucureşti a fost solicitat unul din spitale de către Ministerul Apărării Naţionale, ceea ce eu cred că este normal. De ce? Pentru că, în toţi aceşti ani de după Revoluţie, această reţea de spitale din coordonarea Ministerului Transporturilor a avut subfinanţare, ceea ce a dus în multe cazuri, nu spun că peste tot, dar în multe cazuri, probabil la un act medical nu foarte la standardele la care ne aşteptăm. Şi asta nu mă refer la personal, ci mă refer la dotări.

Aş face şi o precizare: nu e dat nimeni afară. Ca să terminăm cu manipularea pe care am văzut-o în urmă cu vreo două săptămâni”, a afirmat ministrul Transporturilor, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, sunt şi alte autorităţi, Regii în coordonarea Ministerului Transporturilor care, din punctul său de vedere, trebuie să se reorganizeze. 

„Sunt 53 de instituţii în coordonarea Ministerului Transporturilor. Lucrurile astea trebuie să se termine. Sunt unele care aproape nu mai au obiect de activitate” a subliniat Grindeanu.

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliată la Federaţia Sanitas, a pichetat pe data de 6 noiembrie sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). Protestatarii au atras atenţia factorilor de decizie că nu vor permite destructurarea reţelei de spitale CFR, reţea ce asigură îngrijire medicală performantă de aproximativ 150 de ani şi mai ales, nu vor accepta pierderea niciunui loc de muncă din sistem.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro