sâmbătă 20 iulie 2024

Grindeanu: În toamnă se va circula pe tronsonul 4 al autostrăzii A7, Focşani-Buzău

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că în toamna acestui an se va putea circula pe autostrada A7 de la Focşani la Buzău, chiar dacă două dintre loturi au ca dată de finalizare anul 2025, transmite Agerpres.

„Pe primele două tronsoane de la Ploieşti la Buzău vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, şi anume octombrie anul acesta vor fi date în circulaţie. Pe lotul 3 care, din păcate, a tot fost amânat cam un an jumate de diversele contestaţii şi răspunsuri date de către cei de la CNSC, vor începe lucrările la 1 martie, deci în două săptămâni, iar aici, pe cele 4 loturi, este o mobilizare nu bună, ci foarte bună. (…) În toamna acestui an, spre sfârşitul anului, se va circula pe cele patru loturi, chiar dacă două la termenul 2025. Avem un constructor care de fiecare dată reuşeşte să devanseze toate aceste termene asumate şi nu va face excepţie acest tronson de la Buzău la Focşani. Mai mult decât atât, am convenit cu constructorii ca în momentul în care se termină câte un tronson de la o descărcare la alta, să poată fi utilizat întreg tronsonul, să poată fi dat în circulaţie. Adică să nu aşteptăm întregul lot 4 sau întregul lot 3. În momentul în care sunt finalizate lucrările pe bucăţi care pot fi date în circulaţie, să facem acest lucru fără să aşteptăm toată birocraţia legată de recepţiile finale pe loturi (…) Lucrările continuă şi în sus, spre Paşcani, şi colegii (…) mi-au spus că ritmul e acelaşi”, a declarat Grindeanu, la Focşani.

El a subliniat că acest finalizarea acestui lot al A7 este deosebit de importantă pentru municipiul Focşani, deoarece va prelua mare parte a traficului din oraş.

Potrivit ministrului Transporturilor, în următoarea perioadă vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru următoarele tronsoane ale A7, până la Siret.

„S-au finalizat, aproape finalizat, studiile de fezabilitate şi pe tronsonul Paşcani – Suceava, deci în perioada următoare, în următoarele săptămâni, probabil vom fi în stare să scoatem la licitaţie şi acea bucată de la Paşcani la Suceava. Ştiţi că ţinta noastră este să ne ducem până sus, la Siret. Probabil în primăvara acestui an să reuşim să termină şi studiul de fezabilitate şi de la Suceava la Siret. E important acest lucru”, a precizat Grindeanu.

Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani are o lungime de 319 kilometri, proiectul fiind divizat în patru secţiuni: Ploieşti – Buzău cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focşani cu o lungime de 82,44 km; Focşani – Bacău cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Paşcani cu o lungime de 77,39 km.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro