luni 26 februarie 2024

Grindeanu: ”N-am votat-o pe Dăncilă la prezidențiale. N-am putut!”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a dezvăluit în cadrul emisiunii Insider politic de la Prima TV că nu a susținut-o pe Viorica Dăncilă, în alegerile prezidențiale din 2019. În cadrul discuției, Grindeanu, membru de lungă durată al PSD, a mărturisit că, în premieră pentru el, nu a participat la vot în turul doi și nici în primul tur al alegerilor.

”Eu, în 2014, l-am votat pe Victor Ponta şi în 2019, în turul doi, n-am fost la vot. Pentru prima dată, PSD-ist vechi, n-am putut să merg în turul doi la vot. Şi nici în turul întâi”, a spus Sorin Grindeanu la Prima TV.

În anul 2019, Sorin Grindeanu îndeplinea funcția de președinte al ANCOM. Mai târziu, a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al PSD, facând parte din echipa condusă de Marcel Ciolacu.

Când a fost întrebat dacă a ales să nu voteze deloc pentru Viorica Dăncilă în 2019, Sorin Grindeanu a dat următorul răspuns: ”Nu. Şi asta e o chestiune care nu ştiu dacă e corectă politic, dar nu vreau să vă mint. N-am putut să fac acest lucru în 2019”.

În anul 2024, Sorin Grindeanu voia o confruntare prezidențială în care alegătorii români să voteze pentru un candidat pe considerente pozitive, apreciindu-l pentru calitățile sale, în loc să îl aleagă doar pentru a evita alt candidat.

”Mi-aş dori ca anul acesta să avem în finală prezidenţială, noi românii, indiferent că suntem de stânga sau dreapta, candidaţi care să ne aducă în situaţia în care să-l alegem că-i mai bun, nu să-l aleg fiindcă nu-l vreau pe celălalt. O bătălie pe argumente. Nu vreau să iasă Ponta şi-l votez pe Iohannis. Nu vreau să iasă Năstase şi-l votez pe Băsescu. Aşa, şi, ce s-a rezolvat?”, s-a întrebat, retoric, Sorin Grindeanu.

În luna octombrie, europarlamentarul PSD Mihai Tudose recunoştea că membrii PSD din Brăila ”nu s-au dat jos din pat” să o voteze pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din 2019.

”Eu am trăit momente din-astea în care partidul nu a tras pentru candidat”, spunea Mihai Tudose la Prima News . Când i s-a cerut să dea un exemplu concret, Tudose a afirmat: ”Viorica Dăncilă. Nu a tras deloc (partidul pentru candidatura sa  – n.r.). Deloc. Nu era partidul foarte înnebunit, membrul meu de partid de pe la Brăila… Vorbind cu ei, nu prea s-au dat jos din pat. N-a vrut-o nicio măcar membrul meu de partid. Eu cunosc vreo 10 PSD-işti, foarte înfocaţi, dintr-un cerc zero de la Brăila, care nu s-au dus la vot. Sau care, unii au anulat votul, alţii s-au dus şi au votat aiurea”, povestea Mihai Tudose la vremea respectivă.

 
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro