duminică 14 iulie 2024

Administrațiile tăntălăilor și gogomanilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Știți de ce România n-o să ajungă niciodată pe lista țărilor civilizate?! Unul dintre motive este că în administrația noastră ajung la conducere tot felul de tăntălăi, incompetenți și ticăloși, pe care îi doare în cot de calitatea vieții celor ce i-au propulsat acolo. Promit marea cu sarea în campanii, apoi se șterg în zonele moi cu pomelnicul de promisiuni. Orice asemănare a acestei descrieri cu cei pe care i-ați votat în ultimii 30 de ani nu e deloc întâmplătoare.

Studiu de caz: STB-ul lui Nicușor Dan.
– Aseară m-a împins necuratu’ să merg la meciul nefericit al lui Dinamo cu Rapid, de pe Arena Națională. Știind că va fi puhoi de lume în zonă, am luat un taxi la dus, cu speranță în suflet că voi face același lucru și la întoarcere. Ghinion! Taxiuri galbene nu găseai nici cu poliția, iar tarifele la UBER ajunseseră la cer (Știți cu toții golănia ălora cu așa-zisul tarif dinamic, când există cerere mare).

– Cum era doar ora 22.00, am zis că STB-ul mă va ajuta măcar să ies din zona roșie, spre ceva mai aerisit. Mare greșeală!!
Pe Vatra Luminoasă era lume ca la urs. Majoritatea suporteri tineri, oameni cu copii mici, genul de bucureștean dornic să guste un meci în weekend. Spun asta pentru ăia care s-ar putea grăbi să scuze mizeria STB-ului (pe care o voi descrie în continuare) prin prezența unor huligani sau alte specimene ce puteau provoca distrugeri mașinilor..
Să revenim la oile noastre. Sau ale transportului bucureștean, mai exact! Preț de jumătate de oră, n-a trecut roată de autobuz pe bulevard. Veneau doar niște troleibuze dinspre Ștefan cel Mare, cu afișajul „Se retrage la depou” și cam atât. Rețineți: sâmbătă seara, oră 22, lângă Arena Națională și momâile alea au suspendat complet transportul în zonă! La fel era și pe Ștefan cel Mare, unde pe linia de tramvai puteai încinge o horă, fără să riști să te calce transportul în comun.
Așa se face că, vreo 10 mii de suflete și-au croit frumos drum pe joc, către cartierele limitrofe, unde s-au mai lipit de un taxi la prețuri decente sau de mijloacele de transport funcționale de pe alte rute..

Vă mai spun pe scurt un episod surprins de mine, acum câțiva ani, în San Francisco, fix la finalul unui meci de baseball cu audiență mare. S-a întâmplat să mă nimeresc acolo, ca turist de seară,  la volanul unei mașini închiriate. Când am înțeles în ce capcană am intrat, m-am pregătit să moțăi cu capul pe volan minute bune. Doar că, nici gând! La ieșirile din stadion erau coloane de autobuze, toate de transport public, ce încărcau rapid suporterii și îi evacuau către diferite rute. În niciun sfert de ceas, puhoiul dispăruse ca prin minune! Am înțeles că aia era o administrație căreia îi pasă de contribuabil și care vine în ajutorul oamenilor, nu care îi încurcă sau îi abandonează la greu, în ghearele taximetriștilor pirați.

Apropo, am una și pentru Nicușor Dan și marile lui aplicații de monitorizare în timp real a transportului bucureștean, cu care se lăuda:
– Primare, ca să nu ne mai vinzi gogoși ieftine, te ajut eu să îți bagi mințile în cap. Te invit de pe acum la următorul derby Rapid-FCSB, undeva prin martie, iar la final plecăm împreună spre case, cu transportul tău în comun. Așa, ca experiment social! Unde mai pui că vei avea posibilitatea să și faci o baie de mulțime și să interacționezi cu votanții, ăia de care pare să cam ai fobie. Te bagi?! Fac eu cinste cu biletele la meci, în ce peluză vrei, ca să fii alături de oameni. Și ca bonus, te iau tot eu cu un taxi din primărie la dus, ca să fim siguri că găsești cartierul Giulești…

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro