duminică 10 decembrie 2023

Grindeanu, Ciolacu și Tudose, în dosarul mitei de la Aeroportul Otopeni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Numele ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, al liderului PSD, Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Gheorghe Flutur sau al europarlamentarului PNL Rareș Bogdan sunt vehiculate în discuțiile telefonice interceptate în dosarul privind atribuirea contractelor de închiriere pentru spațiile comerciale din Aeroportul Otopeni.

„Nu cunosc și nu a avut nimeni o astfel de discuție. Niciodată. Nu cunosc aceste personaje și mă bucur că se face ordine”, a spus Marcel Ciolacu, marți.

În stenogramele, inculpații vorbesc despre mită de zeci de milioane de euro pentru prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni și despre pretinsa influența pe care ar avea-o asupra unor politicieni de la PSD și PNL, scrie G4Media.

Inculpații vorbesc despre pretinsa influența și la nivelul SRI, însă nu este clar dacă această influență pretinsă era reală. Nicunul dintre politicienii invocați de inculpați nu sunt surprinși însă în interceptări sau nu există probe că ar fi intervenit pentru prelungirea contractelor, scrie Hotnews.

Potrivit DNA, un intermediar, Cristian Dumitru Bălan și George Alexandru Ivan, fost director la Compania Națională Aeroporturi București pe vremea ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, i-ar fi cerut lui Cătălin Lăscuț, unul dintre patronii firmei care operează magazinele duty-free și restaurantele de pe aeroportul Otopeni, peste 22 de milioane de euro. În schimb, Bălan și Ivan i-ar fi promis lui Lăscuț că îl ajută să își prelungească contractele de închiriere de pe aeroportul Otopeni, inclusiv prin intervenții la Grindeanu.

.„Eu anul trecut prima dată m-am dus la Marcel…Mă duc la Marcel și l-am rugat…Să-l sune pe Grindeanu să facă asta, să îmi dea și mie o prelungire de 3,5,7 ani”, spune Lăscuț într-una dintre discuții.

Inculpații susțin că și compania franceză Lagardere viza spațiile comerciale de pe aeroport.

În stenograme, inculpații mai pretind că, dacă la rotativa guvernamentală Ministerul Transporturilor ar reveni PNL, li s-ar prelungi contractele pe 10 ani.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro